Ringholmen

Ringholmen ligger på Tustna i Aure kommune og byr på vakker skjærgård, nydelig klippfisk og fred i sjelen. Her får du kjenne rorbulivet på kroppen.

Fra arbeidsplass til spisested

Ringholmen var Tustnas største arbeidsplass da det ennå var storproduksjon av klippfisk og tørrfisk i området. Her lå et stort fiskemottak med hardtarbeidende karer og milevis unna dagens HMS-ordninger.

Dem som tilbrakte tid på Ringholmen før i tiden jobbet nesten livet av seg med tilberedning av fisk. I dag er det mer sannsynlig at du setter deg godt tilbake og forsyner deg av den lokale bacalaoen – kanskje med et glass god drikke til. 

Det er litt mer avslappet nå enn i gamledager, får en vel si. Men klippfisken har altså beholdt sin verdi.

Nordmørsk skjærgård på sitt beste

Tustnas skjærgård er generelt et besøk verdig, og Ringholmen plasserer seg fint inn som en destinasjon verdt å stoppe opp ved. Ringholmen har eget hurtigbåtanløp på strekningen Trondheim-Kristiansund og er greit fremkommelig både med bil og egen båt.

Med sin beliggenhet helt ytterst ved Hammarsundet mot Smøla, kan du få med deg en utrolig utsikt og ikke minst er det gode muligheter til å se havørn i sitt rette element.

Rorbuliv

Som mange andre arbeidsplasser fra fortidens Norge, lå også Ringholmens historie gjemt og glemt i en periode. Mens landet beveget seg ut av fattigdom og slit, og over i et oljesmurt luksusliv, lå rorbuene her ute og vitnet om noe som engang var.

Heldigvis har vi lært oss å verdsette historiene våre, og Ringholmen er igjen omgitt av liv.

I 1986 ble området forvandlet til et opplevelsessted med restaurant, rorbuovernatting og egen gjestehavn. Stedet er i dag kjent som Ringholmen Sjøhus. Den ujålete og originale atmosfæren er beholdt og man kan finne tegn etter det som engang var.

Det å legge seg til å sove i en rorbu er noe ganske annet enn å ta en natt på hotell. Og enda mer spesielt er det å våkne opp til skvulpende bølger, lyden av fugler og sjøliv, og den gode rene skjærgårdsluften i nesa.

 

Rorbulivet venter på deg. Det er bare å starte skattejakten.